+6019-362 7935 [email protected]

Sarawak Energy Bhd (Sarawak Energy) menyatakan komitmennya untuk mencapai sifar rasuah dengan meneruskan integriti ke dalam budaya organisasi melalui program dan inisiatif untuk memacu tingkah laku beretika.

Perbadanan itu mengadakan Hari Risiko Undang-Undang dan Enterprise yang bertemakan “Be Brave, Do Good, Stay You”, mengadakan kempen secara berkumpulan melibatkan semua kakitangan untuk menandatangani ikrar integriti bagi memastikan kesedaran mengenai pentingnya integriti sebagai nilai teras.

Pada majlis itu, ketua pegawai eksekutif kumpulan, Datu Sharbini Suhaili menekankan kepentingan integriti sebagai asas untuk membuat keputusan secara  beretika dalam cara perniagaan mereka dijalankan dan ditadbir.

“Integriti mungkin bererti banyak perkara kepada orang yang berlainan tetapi pada dasarnya, ia sentiasa melakukan perkara yang betul – sama ada anda diperhatikan atau tidak. Kami menjangkakan bahawa setiap daripada 5,200 pekerja kami bertindak dengan integriti selain daripada nilai teras kami yang lain, keberanian, perpaduan, penghormatan dan akauntabiliti, “.

Sumber: The Borneo Post

 

Sarawak Kita