+6019-362 7935 [email protected]

Polis di Kuching menahan tiga lelaki yang membawa dadah, topeng badut Pennywise dan pistol mainan selepas mengejar mereka petang semalam. Mereka berkata ketiga-tiga lelaki berusia 25 hingga 33 tahun itu mempunyai sabitan yang sama untuk dadah dan kecurian.

Sebuah kereta peronda polis telah melihat kenderaan mereka di Jalan Tengah Timur pada pukul 1.10 petang, dan cuba memintasnya untuk menyoal siasat.

Bagaimanapun, pemandu tak mengendahkan dan terus bergerak lau.

“Suspek- melarikan diri untuk mengelakkan penangkapan di Jalan Tun Abdul Rahman Yaakub dan hampir melanggar kenderaan polis.

“Polis kemudian berjaya menyekat kenderaan suspek di Jalan Jalan Depo dan ketiga-tiga mereka cuba melarikan diri dengan salah seorang daripada mereka meninggalkan beg di atas tanah,” kata Ketua Polis Daerah Kuching, ASP Awang Din Awang Gani.

Empat paket kristal meth didapati di dalam beg. Awang Din berkata ketiga-tiga suspek dibawa ke balai polis untuk siasatan lanjut. Mereka sedang disiasat di bawah Akta  Pencegahan dan Kawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-langkah di dalam Kawasan Terjadwal Tempatan) Peraturan 2020 dan Akta Dadah Berbahaya 1952.

Sumber: FMT

 

Sarawak Kita